Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Pietari ja Johannes Jerusalemin temppelissä

 

Tämä kertomus on eräs Raamatun ihmeistä, jotka seuraavat useimmiten niitä, jotka ottavat evankeliumin sanoman vakavasti sydämessään. Pietari ja Johannes olivat Jeesuksen opetuslapsia ja kun Pyhä Henki oli laskeutunut heidän yllensä, he saivat voiman lähteä liikkeelle. Tämänkin kertomuksen luku ja jaepaikka on mielenkiintoinen, sillä luku on kolme ja Raamatun kirja on Apostolienteot. Jakeessa 16 on sanoman ydin!

Pietari ja Johannes olivat menossa temppeliin rukoushetkellä, yhdeksännellä tunnilla.

 

2. Silloin sinne kannettiin miestä, joka oli ollut rampa äitinsä kohdusta asti. Hänet pantiin joka päivä temppelin niin sanotun Kauniinportin luo pyytämään almuja temppeliin meneviltä.

3. Kun hän näki, että Pietari ja Johannes aikoivat mennä temppeliin, hän pyysi heiltä almua.

4. Pietari katsoi häneen kiinteästi, samoin Johannes, ja Pietari sanoi: "Katso meihin!"

5. Mies katsoi heitä tarkasti odottaen saavansa heiltä jotakin.

6. Mutta Pietari sanoi: "Hopeaa ja kultaa minulla ei ole, mutta mitä minulla on, sitä minä sinulle annan: Jeesuksen Kristuksen, Nasaretilaisen, nimessä, nouse ja kävele!"

7. Hän tarttui miehen oikeaan käteen ja nosti hänet ylös. Heti miehen jalat ja nilkat vahvistuivat.

8. Hän hypähti pystyyn, seisoi ja käveli, ja hän meni heidän kanssaan temppeliin kävellen, hypellen ja ylistäen Jumalaa.

9. Koko kansanjoukko näki hänen kävelevän ja ylistävän Jumalaa.

10. Ihmiset tunsivat hänet mieheksi, joka oli almuja saadakseen istunut temppelin Kauniinportin luona, ja he olivat hämmästyksestä suunniltaan sen vuoksi, mitä hänelle oli tapahtunut.

11. Pietari puhuu Salomon pylväskäytävässä

Kun mies pysytteli Pietarin ja Johanneksen seurassa, koko kansanjoukko kiiruhti hämmästyksen vallassa heidän luokseen niin sanottuun Salomon pylväskäytävään.

12. Sen nähdessään Pietari alkoi puhua kansalle: "Israelin miehet, miksi te tätä ihmettelette? Miksi te tuijotatte meitä aivan kuin me omalla voimallamme tai hurskaudellamme olisimme saaneet hänet kävelemään?

13. Abrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumala, meidän isiemme Jumala, on kirkastanut palvelijansa Jeesuksen, jonka te kavalsitte ja kielsitte Pilatuksen edessä, kun Pilatus oli päättänyt vapauttaa hänet.

14. Te kielsitte Pyhän ja Vanhurskaan ja pyysitte, että teille annettaisiin murhamies.

15. Elämän ruhtinaan te tapoitte, mutta Jumala herätti hänet kuolleista, ja me olemme sen todistajia.

16. Uskomalla Jeesuksen nimeen on tämä mies, jonka te näette ja tunnette, vahvistunut hänen nimensä kautta. Usko, jonka Jeesus vaikuttaa, on antanut hänelle täyden terveyden kaikkien teidän nähtenne.

17. Ja nyt, veljet, minä tiedän, että te olette toimineet tietämättömyyttänne, samoin kuin teidän hallitusmiehennekin.

18. Mutta näin Jumala toteutti sen, minkä hän oli ennalta ilmoittanut kaikkien profeettojen suulla: hänen Voideltunsa piti kärsiä.

19. Tehkää siis parannus ja kääntykää, että teidän syntinne pyyhittäisiin pois

20. ja että virvoituksen ajat tulisivat Herran kasvoista ja hän lähettäisi teille ennalta määrätyn Voidellun, Jeesuksen.

21. Taivaan oli määrä ottaa hänet luokseen niihin aikoihin asti, jolloin kaikki asetetaan kohdalleen. Tästä Jumala on puhunut ikiajoista asti pyhien profeettojensa suulla.

22. Mooses on sanonut: 'Profeetan, minun kaltaiseni, on Herra, teidän Jumalanne, herättävä teille veljienne joukosta. Kuulkaa häntä kaikessa, mitä hän teille puhuu.

23. Ja on tapahtuva, että jokainen, joka ei tätä profeettaa kuule, hävitetään kansasta.'

24. Myös kaikki profeetat Samuelista alkaen, järjestään kaikki, jotka ovat puhuneet, ovat ennustaneet näistä päivistä.

25. Te olette profeettojen ja sen liiton lapsia, jonka Jumala teki isienne kanssa sanoessaan Abrahamille: 'Sinun siemenessäsi siunataan kaikki maan sukukunnat.'

26. Ennen kaikkea teitä varten Jumala herätti palvelijansa ja lähetti hänet siunaamaan teitä, kun itse kukin käännytte pois pahuudestanne."

 

Seuraavaksi tarkastelemme jo alussa historian mukana seurannutta perisyntiä

Sivun alkuun

 

©2020 Klubi316 - suntuubi.com